Autor Wątek: Komunikacja miejska w Koszalinie  (Przeczytany 15634 razy)

Offline siudemky

• Zasłużony
  • vel. koszowy
Komunikacja miejska w Koszalinie
« dnia: 29 Lutego 2020, 23:55:02 »
Wątek ma służyć rozmawianiu, informowaniu o bieżących przetargach i innych związanych z MZK w Koszalinie. Jeśli niema sensu robienia tematu dla jednego przewoźnika, proszę o przemianę na ogólne rozmowy o komunikacji miejskiej w Polsce. :D

MrObwarzanek

• Gość
Odp: Komunikacja miejska w Koszalinie
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Marca 2020, 22:31:15 »
Mi się wydaje że nie ma sensu robić dla jednego przewoźnika przynajmniej narazie.

Offline siudemky

• Zasłużony
  • vel. koszowy
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Kwietnia 2020, 12:53:40 »
Źle dzieje się w kwestii taborowej jeśli chodzi o wozy z lat 90. Zostały głównie po jednej sztuce:
-DAB 1200B (montowany u nas/zabytek)*
-DAB 1200B (no może u nas był już na początku XXIw., używka)
-MAN NL222
-MAN NG312
Pojazd oznaczony gwiazdką już w 2019 został sam.
Informuje, że niniejszy wątek służy do dyskusji na temat tej spółki. Wiem, że brak sensu, ale trudno. Zawsze każdy może zrobić o swoim przewoźniku, chyba, że utworzyć jeden wspólny wątek.

Offline siudemky

• Zasłużony
  • vel. koszowy
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Kwietnia 2024, 17:32:35 »
Wtajemniczeni wiedzą, co się dzieje :PP

Źle dzieje się w kwestii taborowej jeśli chodzi o wozy z lat 90. Zostały głównie po jednej sztuce:
-DAB 1200B (montowany u nas/zabytek)*
-DAB 1200B (no może u nas był już na początku XXIw., używka)
-MAN NL222
-MAN NG312
Pojazd oznaczony gwiazdką już w 2019 został sam.

Odnosząc się do mojej wypowiedzi z ostatniego posta, pragnę zaznaczyć, że z wymienionych pojazdów bez wątpienia na ten moment został jeden DAB. Ponadto nasze emkaemowskie oko cieszy także #1181, czyli MAN NG313, który wyjeżdża póki może. Z pewnych źródeł wiem, że znowu odpoczywa na zajezdni więc raz jeździ raz nie... Słuchy chodzą, że mają przyjść nowe używki, lecz co gdzie kiedy et cetera nie wiadomo. Takie informacje póki co nie mają żadnego potwierdzenia i jak na razie odbieram je jak zwykłe gadanie o wymarzonych zakupach czyli czego oni to nie kupią itp itd., wiedząc, że MZK ma pecha do udziału w róznych programach typu NFOŚIGW.