Autor Wątek: Problemy TD2 - wątek zbiorczy  (Przeczytany 42600 razy)

Offline k. wojak

• Administrator
  • Maszynista Stażysta
    • Kana? Youtube
Odp: Problemy TD2 - wątek zbiorczy
« Odpowiedź #30 dnia: 14 Kwietnia 2020, 08:51:45 »
Ostatnio coś bardzo się czepiasz tego Ensifera. Jest on osobą, która nie stwarza problemów, dobrze prowadzi ruch i jeździ. Ale jeśli tak to zrobił to nieładnie.
POLREGIO S.A. Zakład Zachodniopomorski

Offline siudemky

• Zasłużony
  • vel. koszowy
« Odpowiedź #31 dnia: 14 Kwietnia 2020, 11:05:36 »
Ja natomiast nie mam o nim zdania. Nie wiem jak jest, nie chce w to ingerować.

Offline k. wojak

• Administrator
  • Maszynista Stażysta
    • Kana? Youtube
« Odpowiedź #32 dnia: 14 Kwietnia 2020, 15:51:37 »
Ja bardzo ubolewam, że opuścił serwer, nawet za bardzo nie wiem z jakiej przyczyny. :( Ja go osobiście ceniłem, bo w TD2 dyżurował i jeździł bez zarzutów, wypowiadał się merytorycznie i z sensem.

Offline siudemky

• Zasłużony
  • vel. koszowy
« Odpowiedź #33 dnia: 14 Kwietnia 2020, 19:49:18 »
To może sprostuję: nie mam zdania, ponieważ nie jestem bywalcem na jego live'ach oraz nie wiem jak jest. Nie ingeruję w to co się działo, fakt faktem widziałem, że pisał z sensem.

Offline Tarhirion

« Odpowiedź #34 dnia: 25 Kwietnia 2020, 23:46:14 »
Problemem TD2 nie  jest to, że ktoś ma inne zdanie/narzuca zdanie innym etc. Problemem jest to, że jak we wszystkim w naszym kraju, "kto nie jest z nami, jest przeciwko nam". Przyznam, że szukając swojej zagubionej pasji znalazłem się na stronie TD2. I zamiast pasji znalazłem wojnę. Znalazłem udowadnianie wyższości świąt Wielkiej Nocy nad Bożym Narodzeniem. Kurcze... Jestem stary i wiele widziałem, ale to mnie przerasta. Pasja do pewnej dziedziny nie wystarcza. Musi być rządzenie drugim człowiekiem, a nie trzymanie się zasad. Porąbane to wszystko. Jestem świeżak i wiem gdzie jest moje miejsce, ale wtłaczanie mnie tam bez możliwości wychylenia to jest ciutkę nie fair. Uczę się  i  to, że popełniam błędy, nie ogarniam błędów programu to jedno, ale równanie mnie do bezmózgów, którzy chcą się zabawić jest irytujące. Zamiast wspólnej spiny, żeby było lepiej, jest udowadnianie, że "ja jestem lepszy od innych". To jest chore i na to się nie zgadzam.

Proszę unikać przekleństw w postach
k_wojak

Zdania rozpoczynamy wielką literą i kończymy kropką. [member=32]Turbokibel[/member].
« Ostatnia zmiana: 26 Kwietnia 2020, 11:52:30 wysłana przez Turbokibel »

Offline BJ07

• Zasłużony
« Odpowiedź #35 dnia: 15 Maja 2020, 15:25:39 »
Co myslicie o takim powodzie bana?

Offline k. wojak

• Administrator
  • Maszynista Stażysta
    • Kana? Youtube
« Odpowiedź #36 dnia: 15 Maja 2020, 17:12:51 »
Nie wiem, nie znam sytuacji, trudno mi się odnieść.

Offline siudemky

• Zasłużony
  • vel. koszowy
« Odpowiedź #37 dnia: 15 Maja 2020, 17:14:23 »
Mnie tak samo.

Offline PARKA

« Odpowiedź #38 dnia: 14 Sierpnia 2020, 14:16:42 »
No cóż... Nigdy nie zakładałem multikont a dali mi perma  >:(.
Po znaku interpunkcyjnym piszemy wielką literą a zdanie kończymy kropką. [member=32]Turbokibel[/member].
« Ostatnia zmiana: 28 Sierpnia 2020, 22:12:38 wysłana przez Turbokibel »

Offline siudemky

• Zasłużony
  • vel. koszowy
« Odpowiedź #39 dnia: 15 Sierpnia 2020, 17:53:33 »
Nie znam sytuacji, nie siedzę w tedekach to nie wiem czy były multikonta czy nie.
Napisałbym coś w stylu "hiper-mocnej interpretacji" (kmwtw :D) nie o banie a ogólnie o tedeku ale swoje myśli chyba zachowam dla siebie.
« Ostatnia zmiana: 15 Sierpnia 2020, 17:55:06 wysłana przez Siudemky »

Offline EN57-002

« Odpowiedź #40 dnia: 08 Października 2020, 22:58:19 »
Kłaniam. Odświeżę wątek, bowiem, jak zwykle, mam pewne przemyślenia.
Otóż pojawiła się zajawka nowej gry/symulatora SimRail2021. Takie nowe jak zwykle skłania do przemyśleń. I tak. Jaki jest dalszy kurs tedeka? Nie jest to pytanie bez większego znaczenia w upływie czasu, w dłuższym okresie czasu. Otóż, jak nie tylko mnie wiadomo, w nowym projekcie biorą udział zarówno osoby tworzące maszynę, jak i tedeka. Niby nic takiego, a jednak.
Jak wiadomo, kasa czyni cuda i może przy tym na chwilę pozostanę. Nowy projekt, z racji większych umocowań posiada kasę, większą kasę i może płacić tym z obu gier/symulatorów za wkład w tworzenie nowego Sim. To też jak osoby tworzące maszynę i tedeka, dostaną strumień kasy, czego nie mają w obecnych, to ich wkład w dotychczasowy/e projekt/ty może ulec zmianie.
Nigdy nie będziemy wiedzieć na ile w ich wkład w dotychczasową działalność będzie miał ów strumień kasy. No przecież nie muszę tłumaczyć, że jak polegnie tedek, mniej już maszyna na rzecz sim to czy to będzie coś nowego?
Teraz powrócę do tedeka, bo o nim tu głównie mowa. Co się dzieje ostatnio w tej grze/symulatorze? Hmm - nic. Stagnacja, oprócz tego, że z powodu lockdownu zarejestrowało się tam sporo osób i jak jedna z osób na forum tedeka napisała- w grze powinno być pełno jak w ulu, a jak jest widzą korzystający.
   Jesień jest za zwyczaj idealnym momentem na wydanie nowej wersji, bo ludzie zwyczajowo po wakacjach i po pierwszych szlifach w szkołach siadają do kompa i korzystają m.in. z gier, podobnie okres roku skłania do siadania do kompa ludzi już po okresie szkolnym. I co się dzieje w tym zakresie w tedeku? Nic. Mamy jakiekolwiek info o nowej wersji? Nie. Coś w tym zakresie się dzieje - nie wiem, słuchy mnie nie dotarły, a forum tradycyjnie mówi - jak będzie to będzie, a jak nie będzie to zróbcie sobie sami.
 No dobrze, jeszcze jedno przemyślenie. Kiedyś tam rozmawiałem z Pawłem odnośnie m.in. tedeka. Otóż on powiedział, że tedek poszedł nie w tą stronę, w którą mógł. Myślałem nad tym i miał/ma racje. Zastanawiało mnie, czemu ludzie będący związani bezpośrednio z ruchem kolejowym rejestrują się i przez jakiś czas, niestety krótki, grają w tedeka? Otóż wydaje się, że z powodów w zasadzie prostych. Nie będę teraz się rozpisywał z jakich, ale tym akcentem chcę Was poruszyć do myślenia. Może ktoś włączy się w dyskusję np. czemu ruchowcy rejestrują się i chcą grać w tedeka?
   Teraz tyle, jak dyskusja ruszy, to wypowiem się dalej.
    Pozdrawiam czytających.

Offline k. wojak

• Administrator
  • Maszynista Stażysta
    • Kana? Youtube
« Odpowiedź #41 dnia: 09 Marca 2021, 23:31:15 »
Niestety, ale Pan T ostatnio znowu dał popis swojego (nazywając rzeczy po imieniu) chamstwa. Atakuje personalnie użytkownika, co oczywiście nie ma związku z tematem wątku.

Offline k. wojak

• Administrator
  • Maszynista Stażysta
    • Kana? Youtube
« Odpowiedź #42 dnia: 14 Czerwca 2021, 23:12:02 »
Na forum TD2 pojawiła się informacja o preambule do regulaminu i wykluczeniu kilku osób ze społeczności. Padło twierdzenie, że to społeczność wskazała te osoby jako toksyczne i do "odstrzału".  Niestety brak informacji w jaki sposób zostało do zrealizowane. Dodatkowo zbanowane osoby, nie mają możliwości ustosunkowania się do zarzutów. Całość informacji w załączniku.